Folkehøgskolen i Alta

Folkehøgskoler finnes det rundt om i hele landet, det er jo noe vi alle vet. Men Folkehøgskolen i Alta utpeker seg nok mye med tanke på plasseringen sin, alle de muligheter som en slik skole kan gi elevene sine, er det ikke mange som kan vise maken til. Dessuten bidrar de i lokalmiljøet, stikkordet er Finnmarksløpet.

Alta Folkehøgskole

Dette er utvilsomt skolen du bør vurdere, om du liker natur og friluftsliv. Årsaken til at skolen satser så stort på friluftsliv, er naturlig nok fordi den er plassert midt i et eldorado med tanke på muligheter rett utenfor skolens vegger. Skolen er lokalisert ved fjellet Skoddevarre, og er ikke mer enn 6 kilometer utenfor byen. Om man vil klatre, fiske, sykle eller gå på bena eller på ski, så har du alt i nærheten.

Følgende studievalg er å finne på skolen:

 

Foto Nordisk Villmark, Jakt og Fiske, Arktis – Eventyr i Nord, Off Piste – Ski og Sykkel, Hundekjøring og 70 Grader Nord.

Bredt utvalg

Skolen har som dere ser et bredt utvalg, samtidig som at de alle sammen er forankret i det lokale, det som finnes nettopp i Alta og områdene rundt. Selv om det faglig er et bredt tilbud, så er alt sammen knyttet opp mot naturen og friluftsliv. Dette gjenspeiler naturlig nok elevgruppen ved skolen også.

Erfaring for livet

Det å gå på folkehøgskole, er noe man tar med seg som en nyttig erfaring resten av livet. For mange vil nok en utdanning her, også være noe man kan bygge videre på i jobbsammenheng og helt sikkert også privat. Det er så klart forskjellig bakgrunn og målsettinger hos hver enkelt, men jeg vil nok tro felles for de alle er en genuin interesse for jakt og friluftsliv i en eller annen sammenheng.

Finnmarksløpet

Dette kjente løpet, har som kjent start og mål nettopp i Alta. Jeg må innrømme at jeg ikke var klar over at det er en studie som heter Hundekjøring. Studiet sorterer inn under Idrettsfag – Kroppsøving – Friluftsliv. Man kan jo bare forestille seg hvilket miljø det må være i en slik klasse, og hva en slik mulighet gir elevene av både faglig og ikke minst sosial læring.

Stor ressurs for arrangøren

Arrangøren legger ikke skjul på at samarbeidet de har med Alta Folkehøgskole, er avgjørende viktig for dem. Men det er faktisk ikke bare Alta Folkehøgskole de samarbeider med, på listen finner vi også Folkehøgskolen 69 Grader Nord og Pasvik Folkehøgskole. Alta er de som har vært med lengst, og de andre har kommet til etter hvert som arrangementet har vokst seg større.

Det er mye arbeid med et slikt arrangement, og elevene er storfornøyde over å kunne hjelpe til. Det er slik man kan lese ut av dette, en vinn-vinn situasjon for alle parter.

Drive sjekkpunkt

Dette er elevenes hovedoppgave under arrangementet, det kan virke som en lett oppgave men det er langt mer enn det kan virke på oss som ikke kan så mye om dette.

Stikkord er; lite søvn, mye fysisk hardt arbeid, sørge for at alt er på plass når spannene ankommer sjekkpunktet.