Dagstur fra Alta til Nordkapp

Når man befinner seg i Alta, har man mange valgmuligheter når det gjelder flotte dagsturer. Om man vil oppleve Nordkapp, er dette en flott dagstur om man reiser på morgenen. Har selv tatt turen, men på sykkel. Da snakker vi selvfølgelig ikke om dagstur, men med bil er det ikke noe problem.

Sennalandet

Sennalandet

Dette er en flott fjellovergang, man kjører fra Alta som ligger ved fjorden og opp i et vakkert fjellandskap. Turen er så klart best å ta sommerstid, da været der oppe kan være ganske hardt på vinterstid. Når man kommer opp på vidda, er det vakker natur man møter, det finnes mange fine steder kan stoppe og strekke på bena. For de som ønsker seg en liten fottur, er det nok av turmuligheter hele veien. Siden man allerede befinner seg på vidda, er det ganske flatt terreng.

Skaidi

Dette er egentlig bare et veikryss med en veikro, litt forenklet sagt. Når man kommer hit kan man ta av mot Hammerfest, men om man velger Nordkappturen som dagstur blir det nok litt snaut med tid. Man kan eventuelt legge inn en overnatting, da passer det bra å kombinere det med et besøk til Hammerfest. Fra Skaidi til Hammerfest er det 55 kilometer. Etter en god lunsj eller sen frokost i Skaidi, kjører man til Olderfjord. Stedet ligger vakkert til innerst i Olderfjorden, man tar nå av E6 og fortsetter på E69 mot Honningsvåg.

Honningsvåg

Det er en flott tur langs fjorden opp til Honningsvåg, mange steder man kan stoppe og ikke minst i selve Honningsvåg. Stedet er et lite fiskevær som har anløp med Hurtigruten, så til tider er det ganske så folksomt da turistene strømmer på. Det er også en del overnattingsteder og serveringsteder, for Honningsvåg merker jo turiststrømmen med sin nærhet til Nordkapp. Har man lyst på en smak av vinter og nyte en øl eller drink, finnes det er Arctic bar på stedet. Men husk at tiden ikke må gå fra dere, det er ennå en liten bit opp til Nordkapp. Det er jo Nordkapp platået som er målet for tuen, om man har værgudene med seg er det verdt å bruke en del tid på selve platået. På vei opp til Nordkapp anbefales det en tur innom fiskeværene; Karmøyvær, Gjesvær og Skarsvåg.

Honningsvåg

Nordkapp

Dette er Europas nordligste punkt, om man er heldig med været og får med seg midnattssola, må man se på det som en bonus. Været her er ganske ustabilt og vekslende, midnattssola er å se i perioden 14.mai til 29.juli. Nordkapp platået rager 307 meter over havflaten i Nordishavet, har selv vært oppe på platået og det er en opplevelse i seg selv. Det å kunne stå på Europas endepunkt, er en spesiell opplevelse. Avstanden tilbake til Alta er ca 24 mil, så det er en del som legger inn en overnatting men det er fullt mulig å ta det som dagstur også. I Honningsvåg finnes det også flyplass, det er god forbindelse både sørover til Alta og Tromsø, og østover til Kirkenes.